Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να σκουπίζουμε τα χαλιά μας με ηλεκτρική σκούπα κάθε εβδομάδα. Θα πρέπει να κάνετε χρήση της ηλεκτρικής σκούπας ακόμα πιο συχνά εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια. Η σκούπα με ηλεκτρική σκούπα δεν είναι μόνο για την αφαίρεση της σκόνης και της βρωμιάς από το χαλί σας, αλλά αφαιρεί επίσης τους κόκκους και τους μικρούς βράχους που μπορεί να αμαυρώσουν το χαλί σας με την πάροδο του χρόνου. Με την ηλεκτρική σκούπα, μειώνετε τη φθορά.

Εκτός από το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, κάθε σπίτι θα πρέπει να καθαρίζει επαγγελματικά τα χαλιά του με ατμό τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ο καθαρισμός με ατμό διεισδύει βαθιά στις ίνες των χαλιών σας—είναι πολύ πιο διεξοδικός από την ηλεκτρική σκούπα. Στην πραγματικότητα, ο καθαρισμός με ατμό μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή του χαλιού σας.

Ένα χαλί τοποθετημένο πάνω από το χαλί μπορεί να φαίνεται λίγο υπερβολικό, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε το χαλί από κάτω. Τα χαλάκια και τα χαλιά της περιοχής πρέπει να τοποθετούνται σε μέρη του σπιτιού με μεγάλη κυκλοφορία —σαλόνια, διαδρόμους και εισόδους— προκειμένου να μειωθεί η φθορά του χαλιού σε αυτά τα δωμάτια.